Harnefer Mematahkan Serangan Psikologi Callistus Fernandez

Bastard cfKOTA KINABALU, 21 Mac 2016: Callistus Fernandez dengan kad pengenalan bernombor 680206-08-5137 telah memulakan serangan psikologi terhadap Harnefer Johumin yang merupakan bekas pekerjanya kerana telah mendapati dirinya tersepit dengan tindakan undang-undang yang sedang dihadapinya, yang mana jikalau disabit kesalahan lelaki ini boleh dikenakan hukuman penjara tidak kurang daripada 10 tahun dan tidak lebih daripada 10 sebatan.

Bekas majikan Harnefer Johumin telah menggunakan akaun palsu Facebook yang bernama Genevie Mojilip untuk menyebarkan gambar-gambar separa bogel milik Harnefer Johumin yang telah diambil dirumah kediamannya (Callistus Fernandez) di Beverly Hill, Apartment Phase 1, Block M 9-1 pada bulan November 2015.

Menurut penjelasan yang telah diberikan oleh Harnefer Johumin didalam akaun Facebook miliknya, gambar-gambar tersebut dapat disahkan dimiliki oleh Fernandez Callistus kerana lelaki ini sendiri telah menampakkan gambar tersebut kepada suaminya ketika mereka membuat laporan polis di balai Polis Penampang pada bulan Februari 2016. Harnefer juga mengesahkan akan kesahihan gambar tersebut dimiliki oleh lelaki durjana ini kerana gambar-gambar inilah yang diugut untuk disebarkan jikalau dia tidak menurut kehendak lelaki ini dan ketika dia ingin berhenti bekerja.

Pemilik akaun sebenar kepada Facebook ini adalah Genevieve M.Mojilip. Harnefer yang telah menjadi mangsa serangan psikologi dan juga telah hampir menjadi mangsa rogol oleh bekas majikannya ini menyeru kepada orang ramai untuk membuat laporan “akaun palsu” kepada pihak Facebook agar akaun tersebut dipadamkan daripada terus menyebarkan gambar-gambar tersebut. Ini kerana, menurutnya juga mesej yang hampir sama juga telah dikeluarkan oleh lelaki ini berkaitan dengan SSKM sewaktu menggunakan akaun lamanya yang dahulu. Dengan mesej pos tersebut, ini dapat membuktikan orang disebalik akaun tersebut adalah tidak lain dan tidak bukan adalah Callistus Fernandez.

Harnefer telah menghubungi peguamnya dan laporan polis akan dilakukan dalam minggu ini terhadap Callistus Ferndandez.

Callistus Fernandez juga telah menjadikan beberapa gadis Sabahan sebagai mangsa rogolnya. Pada tahun 2014, seorang gadis pedalaman telah dirogol selama 2 minggu. Gadis tersebut kini telah mengambil tindakan undang-undang keatas lelaki ini. Kes ini sekarang berada dibawah siasatan polis dibawah seksyen Jenayah Berat.

Tell Us What you Think

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *