Suami Harnefer Menghancurkan Teknik Serangan Psikologi Callistus Fernandez

KOTA KINABALU, 22 Mac 2016: Lourance yang merupakan suami kepada Harnefer Johumin kini telah mengambil alih akaun Facebook isterinya bagi meredakan tekanan emosi dan psikologi yang dihadapinya setelah gambar demi gambar tentang dirinya tersebar di media sosial Facebook yang telah disebarkan oleh Callistus Fernandez yang berselindung disebalik akaun-akaun palsu.

Satu kenyataan rasmi telah dikeluarkan oleh Lourance didalam akaun Facebook isterinya yang mana beliau telah menerangkan perkara yang sebenarnya telah berlaku terhadap isterinya.

Beliau mengatakan bahawa tindakannya itu adalah untuk membantu isterinya menghancurkan cubaan-cubaan jahat Callistus Fernandez yang berusaha untuk menjahanamkan rumah tangga mereka melalui permainan psikologi dengan sebaran gambar-gambar yang kononnya menunjukkan bahawa Harnefer menipu tentang hubungannya dengan Callistus Fernandez.

Menurut Lourance, Harnefer tidak mampu ingat secara tepat akan masa, tarikh dan tempat dimana gambar tersebut diambil dan lebih-lebih lagi kelakuan yang ditonjolkan didalam gambar-gambar tersebut.

Suami Harnefer memberitahu bahawa peguam mereka telah memberitahu bahawa terdapat ubat-ubat yang digunakan penjenayah untuk melakukan perbuatan jahat terhadap kaum perempuan. Ubat-ubat tersebut adalah ¬†“Dormicum” dan “Rohypnol”. Menurut peguam mereka mengatakan bahawa ubat “Dormicum” adalah kesukaan bagi penjenayah kerana ubat jenis ini “tidak mempunyai rasa” dan “tidak berwarna” yang menyebabkan ia mudah dibubuhkan didalam minuman tanpa disedari oleh mangsa.

Peguam mereka menjelaskan lagi bahawa tujuan kepada penggunaan ubat ini sebenarnya adalah dikhususkan untuk tujuan perubatan kepada pesakit yang tidak mahu memberikan kerjasama dalam menjalani rawatan ataupun takut untuk menerima rawatan. Setelah ubat ini diberikan, pesakit akan mendengar cakap sepenuhnya malah personaliti akan berubah menjadi ceria. Kesan kepada penggunaan ubat ini, pesakit tidak akan mampu ingat tentang apa yang telah berlaku kepada dirinya setelah kesan ubat itu hilang.

Menurut peguam mereka, penggunaan tujuan ubat ini pada masa sekarang telah disalahgunakan oleh kebanyakan orang dan penjenayah telah menggunakan ubat ini bagi aktiviti-aktiviti jahat seperti mana yang dilakukan oleh Callistus Fernandez.

Penjelasan daripada peguam tersebut telah mencerahkan dan menjawab segala persoalan-persoalan yang telah menjadi tanda tanya selama ini oleh orang ramai tentang mengapa “Harnefer kelihatan gembira dan tidak mabuk” didalam gambar-gambar yang disebarkan oleh Callistus Fernandez sepertimana yang diperkatakan sebelum ini melalui kenyataannya.

Sementara tindakan undang-undang sedang diambil keatas Callistus Fernandez, Lourance telah menyeru dan memohon kepada orang ramai khususnya pengguna-pengguna halaman sosial Facebook untuk membantu mereka untuk menghentikan viral gambar-gambar tersebut didalam group Facebook dengan meminta admin-admin group untuk memadamkan gambar-gambar tersebut, menyekat keahlian pemilik akaun tersebut didalam mana-mana group Facebook yang telah menyebarkan gambar tersebut. Selain itu juga, beliau memohon agar membantu mereka untuk melaporkan akan perbuatan jahat pengguna akaun tersebut kepada Admin Facebook agar tindakan yang sewajarnya diambil oleh pihak Facebook.

Beliau menambah bahawa tindakan undang-undang juga akan diambil kepada mana-mana pengguna akaun Facebook yang telah menyebarkan gambar-gambar tersebut setelah dihubungi agar tidak berbuat demikian.

Beliau juga menyampaikan satu mesej penting kepada Callistus Fernandez bahawa perbuatan jahatnya itu tidak akan sesekali meruntuhkan kepercayaan, kesetiaan dan kecintaan terhadap isterinya walau apa jua usaha yang dilakukan oleh lelaki durjana itu.

“Sebarkanlah seberapa banyak gambar-gambar isteri saya yang ada didalam simpanan kamu dengan menggunakan 1001 akaun palsu, tidak akan mampu mengoyahkan hubungan dan rumahtangga ini”, kata Lourance yang ditujukan kepada Callistus Fernandez didalam kenyataan rasmi itu.

Tambahannya lagi, “Ketawa dan senyuman yang terukir pada wajah lelaki durjana itu sekarang adalah tanda kekalahan yang sedang dihantui oleh dirinya-sendiri (Callistuss Fernandez) kerana jauh didalam hati, dia sedar pengakhiran kepada perbuatannya itu tidak akan kemana-mana sebaliknya hukuman undang-undang bakal menantinya”.

Tell Us What you Think

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *